Arhiv Novice


Regijski center nevladnih organizacij (NVO) bo v sredo, 26. oktobra, med 16. in 18. uro pripravil konferenco za nevladne organizacije, namenjeno predstavitvi že utečenih kanalov in oblik sodelovanja med občinami in nevladnimi organizacijami, ter vključevanju teh v postopke odločanja. Pri tem bodo evidentirali in v soglasju z nevladnimi organizacijami identificirali ključne sistemske ovire, ki onemogočajo oz. zavirajo razvoj nevladnega sektorja.
Konferenca je namenjena izmenjavi informacij, izkušenj, znanj in veščin, ki lahko povečajo možnosti vplivanja nevladnih organizacij na oblikovanje politik na lokalni, regionalni in nacionalni ravni, ter sodelovanja NVO v posvetovalnih procesih.
Cilj posveta je izluščiti dve najbolj pereči sistemski oviri, ter jih v obliki pobud za spremembo ustreznih predpisov poslati pristojnim institucijam.
Za dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 041 925 405 in elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Konferenca bo potekala v prostorih Hiše kulinarike (Novo mesto, Glavni trg 30, vhod z zgornje strani – Linhartova ulica).

Pri Miklavžu na Gorjancih smo se v petek 14. oktobra 2011 sestali predstavniki različnih služb in organizacij, katerih dejavnost je tako ali drugače povezana z Gorjanci. Srečanje in pogovor o Gorjancih je spodbudila pobuda predstavnika Društva slovensko - hrvaškega prijateljstva Zlatka Katelenća o zavarovanju Gorjancev kot krajinskega parka - podobno, kot so to storili na Hrvaškem z razglasitvijo »Parka prirode Žumberak«.

Novomeško društvo Joga v vsakdanjem življenju bo v nedeljo, 16. okrtobra, med 10. in 21. uro v Kulturnem centru Janeza Trdine pripravilo prireditev Novo mesto - zdravo mesto.
Prireditev Novo mesto - zdravo mesto je vsakoletno tradicionalno oktobrsko srečanje vseh, ki so jim skupne vrednote ohranjanje in krepitev zdravja, varstvo okolja, nenasilje ter skrb za mlade in starejše. V sklopu projekta poteka več aktivnosti oziroma prireditev kot so Joga v parku, razna predavanja in kulturni dogodki.
S prireditvijo želijo spodbuditi prebivalce naše regije, da vsi skupaj postanemo aktivnejši pri ohranjanju in krepitvi lastnega zdravja ter zdravega in čistega okolja.
Več o dogodku in urnik prireditev najdete v priponki.

Predsednik:

Mitja Simič

Društvo Novo mesto je bilo ustanovljeno 18. novembra 1993 (uradno registrirano 24. januarja 1994) z namenom združevati vse zainteresirane občane, ki želijo prispevati k vsestranskemu razvoju Novega mesta, k izboljšanju njegove celostne kulturne podobe in h kakovosti življenja v njem ter krepiti pripadnost mestu.

Aprilski četrti četrtek bo drugi četrtek v maju! Verjetno ste proti koncu aprila že ugotovili, da ni bilo četrtega četrtka, vsaj tistega v lasti Društva Novo mesto ne.

stran 1 od 2

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07/3021450
TRR: 02970-0019786322
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo mojih osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.