30. 11. 2001

Vabilo na delavnico "Državljanska participacija: ukrepi in metode"

Društvo Novo mesto

Vabimo vas na delavnico "Državljanska participacija: Ukrepi in metode", ki bo v ponedeljek, 22. septembra 2014, ob 14.30 uri, v sejni sobi občinskega sveta Mestne občine Novo mesto (Rotovž), Glavnem trg 7, Novo mesto.

Delavnica »Državljanska participacija: Ukrepi in metode« bo potekata v okviru projekta DECIDE - DEmocratic Compact: Improving Democracy in Europe! (Demokratičen dogovor: Izboljšanje demokracije v Evropi!), sofinanciranega s strani Evropske komisije (program Evropa za državljanov). V projektu sodeluje Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in še 23 partnerskih organizacij iz 14 držav EU, Albanije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Namenjen je predvsem ozaveščanju državljanov, da sodelujejo v demokratičnem življenju EU, razvijanju občutka evropske identitete, spodbujanju medkulturnega dialoga in prostovoljnega dela.

Program:
14.00 — 16.00

  • Facebook kot orodje za spodbujanje državljanske participacije (Maja Žunič Fabjančič, Društvo za razvijanje prostovoljnega deta Novo mesto)
  • Facebook stran občinskega sveta Birgu, Malta - primer dobre prakse (Moira Azzopardi, občinski svet občne Birgu)
  • Novomeška kolesarska mreža - primer dobre prakse (Boštjan Pucelj, Novomeška kolesarska mreža)
  • Predstavitev programov Evropske komisije (Aleksandra Pavlič, Europe Direct Novo mesto)
  • Stik z upravo: ukrep za izboljšanje državljanske participacije (Vladimir Gačnik, Mestna občina Novo mesto)

Program bo moderirat Tomaž Golob, Društvo Novo mesto

Po uvodnih predstavitvah bo na stojnicah Bazarja nevladnih organizacij na Glavnem trgu od 16. do 19. ure sledil praktičen prikaz ukrepov Mestne občine Novo mesto, občine Birgu z Malte in hrvaške občine Novigrad.

Prebrano 1800 krat

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07/3021450
TRR: 02970-0019786322
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo mojih osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.