30. 10. 2017

MONOGRAFIJA O MORDAKSOVI KAPELI

Društvo Novo mesto je bilo s strani izdajatelja naprošeno, da svoje članice in članice povabi k nakupu monografije „Mordaxova kapela / The Mordax chapel/ Mordax -Kapelle“, ki bo v začetku letošnjega novembra izšla ob 500 letnici reformacije na Slovenskem.

Vzorna prenova objekta je prejela Steletovo priznanje, ki jo podeljuje Slovensko konservatorsko društvo, kot tudi Trdinovo nagrado Mestne občine Novo mesto, bila pa je predlagana tudi za Plečnikovo nagrado za arhitekturo. Monografija bo prispevek obeležitvi 500 letnice reformacije. Takrat smo Slovenci dobili svoj prevod Biblije in postali narod.Monografija bo izšla v omejeni nakladi za vse, ki znajo spoštovati kulturo, umetnost, religije in arhitekturo. Monografija bo natisnjena na kvalitetnem papirju, na 56 straneh formata 220/280 mm, z reliefnimi trdimi platnicami in opremljena s fotografijami, risbami in eseji pastorja Daniela Brkiča, umetnostne zgodovinarke Marinke Dražumerič in arhitekta Boruta Simiča. Teksti, načrti in fotografije pri¬kazujejo in utemeljujejo skladnost simbolne in teoretske osnove z realizacijo. Monografija na poučen način pripomore k spoznavanju kulturnega spomenika v celoti. Lepo oblikovana arhitekturna monografija, ki jo je oblikovala Sandra Hrovat bo natisnjena v treh jezikih, poleg slovenščine še v nemščini in angleščini, ter bo pomembna obogatitev slovenske topografske, kulturne, religiozne, arhitekturne, zgodovinske in turistične zakladnice.

Cena monografije bo v prosti prodaji 40€ za izvod.

Za vsa naročila do 10. novembra 2017 je prednaročniška cena 30 € za izvod.

Zagotovite si svoj izvod in odlično darilo!

Prednaročila so mogoča do torka 10. novembra 2017 na telefonsko številko 040 657 015
ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Za kasnejša naročila bo cena monografije 40 €.

 

Avtor fotografije: Tomaž Golob, 2013, Društvo Novo mesto.

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.