27. 11. 2017

Večer glasbe in poezije v spomin na Stašo Vovk

Društvo Novo mesto in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Novo mesto, vljudno vabita na večer glasbe in poezije, ki ga posvečamo veliki novomeški kulturnici ter častni članici Društva Novo mesto, Staši Vovk.

 

Petek, 1. decembra 2017, ob 18. uri, Mala dvorana Kulturnega centra Janeza Trdine.

Društvo Novo mesto, novomeška izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Zavod Novo mesto načrtujemo, da bi s kulturnimi večeri, ki bi se ob koncu leta odvil v spomin na našo Stašo, nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

V sklopu večera bi tako vsako leto pomagali do javnega nastopa skupini ali posamezniku s področij glasbe, likovne umetnosti, poezije ali proze, predvsem pa perspektivnim mladim talentom, ki težko pridejo do prvih javnih nastopov. Staša Vovk je imela namreč izjemen občutek za mlade in perspektivne ustvarjalce, ko so bili na začetku svoje ustvarjalne poti. Mnogi, danes profilirani ustvarjalci se je s hvaležnostjo spominjajo.

V primeru, da se primeri, da bo projekt zanimiv tudi za druge zavode, npr. Glasbeno šolo Marjana Kozine, bomo partnerstvo razširili. Dogodek bi na simbolni ravni umestili med datum rojstnega dne Staše Vovk (2. 11. 1943) in vseslovenskim projektom TA VESELI DAN KULTURE, ko obeležujemo rojstni dan Franceta Prešerna (3. 12. 1849).

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07/3021450
TRR: 02970-0019786322
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo mojih osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.