Posvet o Glavnem trgu

Organizator: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Regijski NVO center

S posvetom o Glavnem trgu nadaljujemo pogovore o ureditvi mestnega središča. Dogodek poteka na željo udeležencev Posveta o začasni delni zapori Glavnega trga, ki je potekal 4. 6. 2014 v Hostlu Situla na Glavnem trgu, in predstavlja priložnost za aktivno vplivanje in soodločanje skupnosti o razvoju in ureditvi mestnega jedra. S posvetom želimo odpreti javni prostor, kjer bodo imeli vsi zainteresirani občani in občanke priložnost razpravljanja, izmenjave mnenj in aktivne participacije pri iskanju rešitev odprtih in perečih vprašanj.

Po zadnjem posvetu smo ugotovili, da množične razprave ne pripeljejo do rezultatov, zato bomo skušali uvesti novo metodo široke razprave, ki bo usmerjena v iskanje konsenza in skupnih sklepov. Z namenom učinkovitega iskanja konsenza in rešitev bomo prenesli metodo samoorganiziranjih četrtnih in mestnih skupnosti iz Maribora, ki se je izkazala za zelo uspešno, saj so po tej metodi izpeljali le 190 mestnih in krajevnih zborov. Iskanje konsenza je zelo zahtevna naloga, zato pot nedvomno ne bo lahka. Od vsakega udeleženca posveta se bo zahtevalo, da izhaja iz že povedanega, da ne ponavlja, pad pa nadgrajuje in bogati argumentacijo. Sodelovali bodo tudi moderatorji, ki bodo največ časa namenili doseganju konsenza in usmerjali strukturirano razpravo s ciljem sprejetja sklepov. Na podlagi sklepov pa bo treba poiskati načine, kako uresničiti skupne cilje.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 07/39 39 311 (Maja Žunič Fabjančič)

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.