19. 10. 2017

TEDxNovomesto

Društvo Novo mesto je z organizacijsko pomočjo podprlo mednarodno priznan dogodek TEDx, ki se je 29. 9. 2017 premierno odvil v prostorih konferenčne dvorane Fakultete za upravljanje, poslovanje in informatiko v Novem mestu. TEDx s serijo kratkih govorov po vsem svetu slovi kot velik pobudnik prenosa znanja in idej. Dogodka se je udeležilo 152 obiskovalcev, kar je nad pričakovanji organizatorjev.

Prvi TEDxNovomesto je bil namenjen predstavitvi zamisli in posredovanju izkušenj govorcev iz Novega mesta in okolice, ki so jih predstavili Petra Škarja, Nina Pečar, Katja Keserič Markovič, Andrej Colarič, Georg Gedl, Jernej Kokol in Primož Jeralič. Ideje so bile s področja oblikovanja, ekologije, fotografije, partnerskih odnosov, osnovnih človeških norm, novega dojemanja poklicev in kulture. Glavni namen dogodka je bil udeležence in partnerje navdušiti z novimi idejami in neomejenimi možnostmi, ki nam jih svet omogoča.

TED je neprofitna organizacija, predana idejam vrednih širjenja, ki jih govorci predstavijo običajno v obliki kratkih in vsebinsko močnih govorov z domala vseh področij, od znanosti, poslovnega sveta do globalnih vprašanj. Na podlagi TED lahko lokalna skupnost organizira neodvisni TEDx dogodek, ki ljudem približa ideje vredne širjenja. Cilj ekipe organizatorjev je doseči uveljavitev in prepoznavnost TEDxNovomesto v širšem lokalnem okolju, preko spleta pa tudi mednarodno, kot polje inovativnih idej, vrednih širjenja. S tem smo z mislimi že pri prihodnjem TEDxNovomesto ob letu osorej. Dogodek je finančno podprla Mestna občina Novo mesto.

Avtor fotografij je Miki Pavlin, podrobneje o dogodku pa v naslednji številki društvenega glasila IZZIV.

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.