Pogovorni večeri

Kaj je Novo mesto pridobilo z novim občinskim prostorskim načrtom, ki je stopil v veljavo v začetku leta 2010? Občinski prostorski načrt (OPN) je po novi zakonodaji temeljni prostorski akt občine, ki določa njen prostorski razvoj ne le za prihodnja leta ampak za desetletja. Bo ta razvoj trajnosten, bo Novo mesto lahko upravičevalo vlogo regijskega in univerzitetnega središča, bo to zdravo in urejeno mesto ... ? Društvo Novo mesto je tokrat k odgovoru na ta in številna druga vprašanja izzival tako pripravljavce občinskega prostorskega načrta kot tudi naročnika – Mestno občino Novo mesto.

Pogovor o največji čistilni akciji v slovenski zgodovini je potekal z regijskim koordinatorjem akcije Očistimo Slovenijo Matjažem Grumom.

Kakšnega župana potrebuje Novo mesto, je vprašanje, ki smo si ga zastavili v Društvu Novo mesto in smo o njem govorili v okviru rednih mesečnih Pogovorov o mestu.

Društvo Novo mesto in zavod LokalPatriot sta tokrat združila moči in skušala najti odgovor na vprašanje, kaj novomeške srednješolce pripelje do tega, da počno, kar so na primer počeli prvi šolski dan na Loki pod Tušem.

Društvo Novo mesto je v sredo, 27.5.2009, organiziralo Pogovorni večer na temo Bogata arheološka dediščina Novega mesta - možnosti njene boljše prezentacije in trženja.

Dne 22. aprila 2009 je Društvo Novo mesto pripravilo v Klubu LokalPatriot na Glavnem trgu 11 pogovorni večer na temo s strani Mestne občine Novo mesto načrtovane prenove tržnice.

Stran 1 od 2

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.