Društvo Novo mesto sodeluje v evropskem projektu COHEIRS

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je v sodelovanju z Društvom Novo mesto partner v projektu COHEIRS - Civic Observers for Health and Environment: Initiative for Responsibility and Sustainability (Opazovalci za zdravje in okolje, predstavniki civilne družbe: iniciativa za odgovornost in trajnostni razvoj), ki ga financira Evropske komisije iz programa Evropa za državljane. Na projektu, katerega prijavitelj je mednarodna organizacija ALDA (Association of Local Democracy Agencies), s sedežem v Strasbourgu (Francija), sodeluje sedemnajst partnerjev iz dvanajstih evropskih držav.

Cilj projekta je zagotoviti primeren nivo okoljske in zdravstvene zaščite ter spodbujanje aktivne udeležbe državljanov na področjih okolja in zdravja na lokalni, nacionalni in evropski ravni.

 

V okviru projekta je od 17. do 21. junija v Bruslju potekalo usposabljanje lokalnih trenerjev, katerega se je udeležilo pet Novomeščanov iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela in Društva Novo mesto.

 

V Novem mestu se bo vzpostavila informacijska in koordinacijska točka z dvajsetimi opazovalci iz civilne družbe. Do februarja 2014 bodo v Novem mestu organizirane tri delavnice na perečo temo onesnaženega mestnega ozračja in posledično negativnih vplivov na zdravje mestnih populacij. Zaključki delavnic bodo predstavljeni lokalni skupnosti, pristojnim državnim službam in ministrstvom, partnerjem v evropskem projektu in Evropski komisiji v Bruslju. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Društvo Novo mesto obenem pozivata zainteresirana društva in posameznike, ki želijo biti aktivni v svojem okolju in prispevati svoj delež k bolj kakovostnemu življenjskemu prostoru Novega mesta, da se kot opazovalci javijo na sledeča naslova elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , več o projektu pa lahko preberete tudi na spletni strani koordinatorja projekta: http://www.alda-europe.eu/newSite/project_dett.php?ID=43.

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.